Partners & Links

Equipment partner


Iain is verbonden aan Callaway Golf.

Hij speeld met

Rogue woods

Apex Hybrids

Apex pro combi ijzers

Oddessey putter

Chrome solft ballen


 

 TPI Golf Fitness

De Titliest Performance Institute is een Amerikaanse Onderzoek en opleiding instituut op het gebied van de invloed van fysieke beperking op de golf swing. Iain heeft in 2009 de TPI cursus gevolgd en is geslaagd voor het einde examen. Sinds kort werkt hij nauw samen met de Heerlens sport fysiotherapeut Jeroen Regtop. Jeroen, een ervaren golfer, hij is TPI gecertifieerd (level 2 Medical). 


Door het uitwisselen van gegevens kan ik samen met Jeroen een complete oplossing beiden voor golfers met fysieke beperkingen en ook opmaat fitness programma’s aanbieden die swing verbetering mogelijk zal maken. Wij beginnen met en fysieke screening om eventuele mobiliteit en kracht problemen op te sporen. Daarna wordt een trainings programma aangeboden en er wordt rekening gehouden met de beperkingen tijdens de golf lessen. Onderzoek heeft bewezen dat de meest swing problemen een fysieke oorzaak hebben, als je het gevoel heb dat je swing niet verder vooruit gaat is dit misschien de oplossing.

 

 

 


 Technologie partners

Ik maak bij de Hoenshuis Golf Academy gebruik van de modernste apparatuur, een mix van visuele (high speed video), meet apparatuur (dopple radar tracking ) en hulp middelen gebaseerde op gevoel (NMS en PlaneSwing). Dit betekent dat ik iedereen kan helpen om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken.

 

  • Casio Highspeed camera’s: Casio’s uniek camera’s maak het mogelijk om op te nemen met en snelheid tot 1200 frames per second met een shutter snelheid of meer dan 2000 frames per second. Dit resulteerde in perfect helder beelden waar de swing in detail kan worden gestudeerd
  • GASP mobile: deze swing analyse system werkte op en ipad, en maakt het mogelijk om de high speed beelden beter te bekijken en bewerken. 

 

  • Flightscope: deze system gebruikt een dopple radar om de beweging van de club en bal te meten. Alle gegevens zijn terug te zien op en computer of ipad, club path, face angle, angle of attack, swing en bal snelheid, launch angle, bal spin en spin axis zijn maar en kleine deel van beschikbaar informatie dat te zien is. Flightscope is ook een perfect middel om clubs te fitten.

 

  • GASP Lab: deze geavanceerde PC swing analyse software is de beste op de markt, en beid veel extra optie dat de mobile system niet heeft.

 

  •  NMS (no more slice): een simpel maar zeer effectief trainingsmiddel, dat het mogelijk maakt om snel swing verbeteringen te maken.

 

 

 

 

  • PlaneSwing: het beste swing trainingsmiddel dat ik ooit heb gezien! Het maakt het mogelijk om gevoel te krijgen van uw ideale swing plane, en je swing te verbeteren zonder na te denken. (ook voor jonge kinderen)

Indoor studio: Hoenshuis Golf BV creëert in januari 2014 een indoor les faciliteit naast de golf winkel. Het Flightscope kan hier worden gebruikt in een aangename temperatuur. Je kunt de gegevens van iedere slag terug zien op TV schermen en geprojecteerd op een scherm in het net.

 

  • www.degolfacademie.nl deze site van de NGF/PGA Holland wordt gebruikt om informatie (les verslagen, video beelden, enz) uit te wisselen met klanten.

 

 Boditrak Golf, deze druk sensoren zijn geïntegreerde met de Flghtscope system, en geef een perfect beeld van gewicht verdeling, verplaatsing en de center of pressure.

 

The Golfswing shirt, deze simpel maar zeer effectief hulpmiddel geeft de gevoel dat de armen werk samen met de lichaam.

 

 

www.pgaholland.nl 
de PGA Holland official site   

www.pga.info
official PGA (VK) site  
 
www.hoenshuis.nl 
G&CC Hoenshuis/ Hoenshuis golf BV   

 www.europeantour.com 
Official site van de European tour

 www.hickoryclubs.eu 
Iain’s Hickory golf Site

www.golfweekly.nl 
Golf weekly nieuws site

www.golf.nl 
NGF nieuws site 

www.fysioregtop.nl 
TPI golf Fysiotherapeut J Regtop (werkt samen met Iain)

www.jeremydale.com 
Trick shot artiest Jeremy Dale

www.pgatour.com 
Official site van de PGA tour

www.gaspsystems.com 
Golf swing analyse software (gebruikt bij Iain)

www.dgpi.nl 
Dutch Performance Institute, 3D analyse, (werkt samen met Iain)